06 114 514 57 / margriet@bloomenshoots.nl

Bruidsboeket? Dit zijn de populairste bloemen!

Bruidsboeket? Dit zijn de populairste bloemen!

trouwboeket

Wanneer je gaat trouwen, dan hoort daar een bruidsboeket bij. Een prachtig opgemaakt bloemstuk wat  wordt gedragen tijdens het voltrekken van het huwelijk. Maar welke bloemen gaan er nu eigenlijk in een trouwboeket? Wij hebben de populairste bloemen voor in een bruidsboeket voor je op een rijtje gezet.

Rozen

Rozen zijn in Nederland de meest gekozen bloemen om te verwerken in een trouwboeket. En dat is niet zo gek, het zijn namelijk prachtige bloemen! Er zijn meer dan 3000 verschillende rozen verkrijgbaar. Genoeg mogelijkheden om te combineren tot een uniek boeket dus. De roos staat voor liefde en romantiek, perfect voor een bruidsboeket.

Trouwboeket rozen

Tulpen

Ah, tulpen. Hollandser wordt het bijna niet. Wist je dat deze bloem van origine uit Iran komt? De betekenis van de tulp is “passie”, “liefde” en “gelukkige jaren”. En wie wil dat nou niet in een huwelijk?

Trouwboeket tulpen

Aronskelk

De aronskelk is een bloem met een chique uitstraling die staat voor zuiverheid. Komt veel voor in de prachtige kleur wit maar ook verkrijgbaar in oranje, geel en roze.

Hortensia

De hortensia bestaat uit een groot aantal kleine bloemetjes die samen één grote bloem vormen. Een unieke bloem die staat voor schoonheid en dankbaarheid. Perfect voor ieder trouwboeket.

Ranonkel

De ranonkel is een soort van budget pioenroos. Prachtig in het wit, maar ook verkrijgbaar in roze, oranje en geel. De symbolische betekenis van de ranonkel is ‘charme’.

Pioenrozen

Pioenrozen zijn uitzonderlijk mooie bloemen die mooi staan in ieder bruidsboeket. De betekenis van de pioenroos past perfect bij het huwelijk: échte liefde, voorspoed en bloeiende romantiek.

Stephanotis

De stephanotis staat ook wel bekend als “de bruidsbloem”. Een bloem die dus bij uitstek geschikt is voor een bruidsboeket. Deze bloem groeit het hele jaar door en ruiken geweldig.

Lathyrus

Iedereen houdt van plezier. Dat is dan ook de symbolische betekenis van de lathyrus. Je geeft een ietwat speels effect aan je bruidsboeket met deze schone bloemen.

Tips bij het kiezen van bloemen

Een goed bruidsboeket samenstellen kan lastig zijn. Daarom nog enkele tips:

  • Welke bloemen je ook kiest voor je bruidsboeket, houdt rekening met het theme van de bruiloft. Ga je voor klassiek? Kies dan ook meer klassieke bloemen.
  • Probeer het boeket te combineren met de jurk van de bruid
  • Houd rekening met het seizoen! Niet iedere bloem is het hele jaar door beschikbaar.
Geen reacties
0 Comments
Leave a reply

Open chat
1
Heb je een vraag?
Hoi! Kan ik je helpen?