06 114 514 57 / margriet@bloomenshoots.nl

Zelf een newborn shoot doen: pro tips!

Zelf een newborn shoot doen: pro tips!

Newborn shoot

Baby’s groeien enorm snel. Je wil je kleine wonder dan ook zoveel mogelijk vastleggen op de gevoelige plaat. Zo kan je nog eens terugkijken op de tijd dat ze nog wél schattig waren 😉 Je kan een newborn shoot door een professional laten doen maar het is natuurlijk ook leuk om zelf aan de slag te gaan met een eigen camera of zelfs de camera van je telefoon. Hieronder volgen een aantal tips om de perfecte newborn shoot zelf te doen.

Zoek naar inspiratie voor je newborn shoot

Begin niet zomaar met fotograferen! Struin het Internet af naar newborn shoots. Pinterest is hiervoor perfect. Zo krijg je ideeën  voor de plaats in huis, lichtinval en wat leuk is om je kleintje aan te doen.

Kies de juiste omgeving

Voor de beste newborn shoot kies je een goede omgeving. Je baby moet zich hier helemaal thuisvoelen. In bad, op de bank of in de armen van papa.. doe wat het beste werkt. In mijn ervaring werkt een rustige omgeving met neutrale kleuren het beste. Zorg ervoor dat het warm genoeg is in de ruimte waar de foto’s worden gemaakt. Zorg eventueel voor een lekkere warme kruik voor de baby.

Licht is érg belangrijk

Kies een lichte plaats in huis. Is je huis een beetje donker? Zet dan een extra lamp neer. Meer licht zorgt voor betere foto’s. Het is niet verwonderlijk dat een fotostudio altijd helemaal vol staat met lampen. Vermijd de flitser, dat geeft beslist géén goede foto’s. Heb je toch een vrij donkere kamer waar je foto’s wil maken? Kies dan voor een hoogwaardige camera. Er zit een betere sensor in deze camera waardoor je betere foto’s in het donker kan maken.

Zorg ervoor dat de baby er klaar voor is

Je bent er helemaal klaar voor! Je hebt de perfecte plek in huis om te fotograferen, het licht is precies goed.. maar je hebt een huilende baby. Net als jij moet ook de kleine er helemaal klaar voor zijn. Zorg er dus voor dat je kleintje gevoed en uitgerust is.

Accessorize!

Leuke accessoires maken een newborn shoot helemaal af. Zorg voor mutjes, haarbandjes, rokjes en sieraden. Ook een schapenvacht of leuke kleedjes geven je shoot net dat beetje extra.

Geen reacties
0 Comments
Leave a reply

Open chat
1
Heb je een vraag?
Hoi! Kan ik je helpen?